در پی کشتار خونین مدرسه ابتدایی؛پرچم‌ها در آمریکا به حالت نیمه افراشته درآمد

در پی کشتار خونین مدرسه ابتدایی؛پرچم‌ها در آمریکا به حالت نیمه افراشته درآمد

 

در جریان یکی از خونبارترین حوادث در آمریکا، یک جوان مسلح با حمله به مدرسه‌ ابتدایی در ایالت کنتیکت 18 کودک و هفت بزرگسال را کشت.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، این جوان مسلح 20 ساله به نام "آدام لانزا"، به مدرسه ابتدایی "سندی هوک" در منطقه نیوتاون در ایالت کنتیکت حمله کرد و با تیراندازی کلاس به کلاس در این مدرسه 18 کودک و هفت بزرگسال را کشت. در میان کشته شدگان کودکان بین پنج تا 10 ساله نیز دیده می‌شوند.

مدیر مدرسه، روانشناس کودک مدرسه و چهار بزرگسال دیگر هم بر اثر این تیراندازی کشته شدند. گزارش‌ها می گویند که ضارب سپس جان خود را هم گرفته است اگر چه هنوز پلیس رسما گزارش‌ها در این رابطه را تایید نکرده است.

گفته شده که لانزا مبتلا به اوتیسم بوده و با سه اسلحه مادرش به مدرسه حمله کرده است.

این جوان 20 ساله ابتدا در منزل اقدام به کشتن مادر و پدر خود کرد و سپس به سوی مدرسه‌ای که مادرش معلم آن بود راهی شده و اقدام به کشتار کرد.

یکی از منابع پلیس ایالت کنتیکت نیز اعلام کرد که برادر آدام، "رایان لانزا"، برای بازجویی بازداشت شده است.

12 ساعت پس از وقوع این تیراندازی اجساد کودکان همچنان در محوطه دبستان برای تعیین هویت باقی مانده بود.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا دستور داد تا تمامی پرچم‌ها در ادارات و ساختمان‌های دولتی آمریکا به نشانه عزا به حالت نیمه افراشته درآیند.

وی با چشمانی اشکبار گفت: قلب تمام مردم آمریکا در نتیجه این حادثه به درد آمده است. ما حوادث بسیاری از این قبیل را در چند سال گذشته تحمل کرده‌ایم. ما باید با یکدیگر در مقابل این رویداد اقدامی معنادار انجام دهیم تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری کنیم.

وی با تسلیت به بازماندگان این حادثه گفت: "من نه به عنوان رئیس جمهور، بلکه به عنوان یک پدر صحبت می‌کنم. بیشتر کسانی که در این حادثه امروز کشته شده‌اند، کودک بوده‌اند. کودکان زیبایی، 5 تا 10 ساله، که تمام زندگیشان پیش روی آنها بود. فارغ التحصیلی، ازدواج،... قلب‌های ما امروز شکسته است."

 

اوباما با اشاره تلویحی به مساله کنترل اسلحه در آمریکا گفت که در سال های اخیر حوادثی از این دست "بیش از حد" تکرار شده است: "ما می خواهیم فارغ از مسائل سیاسی، با هم متحد شویم و اقدامی معنادار انجام دهیم تا دیگر از این دست حوادث رخ ندهد."

باراک اوباما زمانی که بیانیه تلویزیونی خود را در برابر دوربین‌ها می‌خواند، بارها سکوت کرد تا اشک را از گوشه چشم‌هایش پاک کند.

وی گفت: "به عنوان یک کشور، این (تجربه) را بارها پشت سر گذاشته‌ایم. باید کنار هم قرار بگیریم و فارغ از سیاست، اقدامی معنی‌دار انجام دهیم تا از فجایعی بیشتر شبیه این (حمله) جلوگیری کنیم."

مقام‌های بین‌المللی و رهبران کشورهای مختلف نیز با بازماندگان و بستگان کشته‌شدگان و نجات‌یافتگان حمله دیروز ابراز همدردی کرده‌اند.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه‌ای به فرماندار کانتیکت، با خانواده‌های قربانیان "عمیقا ابراز همدردی" کرد و حمله به کودکان را "وحشتناک" خواند.

جولیا گیلارد، نخست‌وزیر استرالیا این حمله را اقدامی "َشیطانی، بی‌معنی و غیرقابل فهم" توصیف کرد.

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه در نامه‌ای سرگشاده به باراک اوباما، تیراندازی در این مدرسه را "هولناک" خواند.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس نیز گفت تصور وضعیت کسانی که کودکانشان را از دست داده‌اند، "دردناک" است.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا هم با بازماندگان و بستگان کشته‌شدگان این حمله ابراز همدردی کرده‌اند.

خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرد: هنگامی که این رویداد را درخصوص قتل عام این کودکان در آمریکا شنیدم به شدت شوکه شدم. زندگی کودکان که پر از امید است با تیراندازی این مرد نابود شد. من تسلیت خود را به خانواده قربانیان این تراژدی بسیار وحشتناک ابراز می‌دارم.

کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای گفت: من نیز از این حادثه غم‌انگیز در مدرسه ابتدایی ایالت کنتیکت بسیار شوکه شدم و به خانواده قربانیان و همچنین مردم آمریکا تسلیت می‌گویم.

این مرگبارترین سانحه پس از حادثه سال 2007 در دانشگاه ویرجینیاتک و سومین حادثه عمده بزرگ تیراندازی در سال 2012 در آمریکا به شمار می رود.

تابستان امسال هم یک دانشجوی جوان در شهر آئورا با شلیک به تماشاگران فیلم بتمن 12 نفر را کشت و چند هفته پس از آن تیرانداز دیگری در ایالت ویسکانسن با شلیک به زائران معبد سیک‌ها کشتار دیگری را به راه انداخت.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ضارب پیش از رفتن به مدرسه‌ای که مادرش در آن معلم کلاس آمادگی بوده، جلیقه ضد گلوله سیاهرنگی بر تن کرده و با سه اسلحه‌ای که به طور قانونی و به نام مادرش ثبت شده بود به محل مدرسه رفته و این کشتار خونین را به راه انداخته است. هنوز معلوم نیست که آدام لانزا از هر سه اسلحه در این کشتار استفاده کرده است اما پلیس دو اسلحه را در کنار او و یکی دیگر را در خودرویی که آدام با آن به محل مدرسه رفته بود، پیدا کرده است.

مدرسه ساندی هوک نیز همچون دیگر مدارس از سیستم حفاظتی - امنیتی و دوربین مدار بسته برخوردار بوده و مشخص است که فرد تیرانداز را مسئولان مدرسه می‌شناخته‌اند و به همین دلیل اجازه ورود به مدرسه را به او داده‌اند.

مقام‌های محلی می‌گویند که به عنوان یک اقدام احتیاطی، مدرسه‌ها در سراسر منطقه تعطیل شده است و فرماندار ایالت کنتیکت راهی منطقه شده و در حال ملاقات با خانواده قربانیان است.

این مدرسه دولتی بیش از 600 دانش آموز دارد و یکی از مدارس سطح بالای منطقه محسوب می‌شود. در این دبستان دانش آموزان 5 تا 10 ساله که از دوره آمادگی تا کلاس چهارم دبستان تحصیل می‌کردند.

"مایکل بلومبرگ"، شهردار نیویورک که ریاست ائتلاف شهرداران درخصوص کنترل حمل سلاح را برعهده دارد، از رئیس‌جمهوری خواست تا با این مشکل به مقابله بپردازد.

وی افزود: ما پیشتر نیز این چنین لفاظی‌هایی را از سوی رئیس‌جمهور شنیده‌ایم اما نه رئیس‌جمهور، نه کاخ سفید و نه کنگره آمریکا هیچ اقدامی صورت نداده‌اند. این موضوع باید همین امروز خاتمه یابد.

تعدادی از آمریکایی‌های معترض عصر روز جمعه در خارج از کاخ سفید در حمایت از محدودیت استفاده از سلاح تجمع کردند آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود" هیچ زندگی بیشتری نباید با استفاده از سلاح نابود شود."