بازی‌های رایانه‌ای -دشمن خاموش

بازی‌های رایانه‌ای -دشمن خاموش

 

اگرچه بازی‌های رایانه‌ای سرگرم کننده هستند اما بدون آنکه فرد متوجه باشد، سلامت خود را به خطر می‌اندازد.
به گزارش ایسنا، افکار نیوز در ادامه نوشت:‌ در قرن تکنولوژی، بازی‌های رایانه‌ای جای خود را در میان مردم به خوبی باز کرده‌اند، بازی‌هایی که ساعت‌ها فرد را سرگرم می‌کند و بی آنکه فرد پلک بزند، خیره به صفحه نمایش بازی نگاه می‌کند. اگرچه بازی‌های رایانه‌ای سرگرم کننده هستند اما بدون آنکه فرد متوجه باشد، سلامت خود را به خطر می‌اندازد.
تشنج
بازی‌های رایانه‌ای علاوه بر اینکه آسیب بدنی به فرد وارد می‌کند، باعث بروز تشنج نیز می‌شود. تحقیقات پزشکان نشان داده است که بازی‌های ویدئویی باعث می‌شود بیهوشی سراغ شخص معتاد به بازی رایانه‌ای بیاید. یکی از رایج‌ترین این تشنج‌ها «بیهوشی حساس به تصویر» است. در این نوع بیهوشی وقتی فرد در معرض نور و حرکات تصاویر قرار می‌گیرد، آگاهی خود را از دست می‌دهد و بیهوش می‌شود. چنانچه فرد به بازی‌های رایانه‌ای ادامه دهد، مطمئنا بیهوشی‌های پی در پی و بیشتری خواهد داشت که مضرات جانی بسیاری به وی وارد خواهد کرد.
سندروم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال زمانی ظهور می‌کند که اعصاب اصلی بین دست و ساعد تحت فشار قرار می‌گیرد. این فشار زمانی اتفاق می‌افتد که تونل کارپال یعنی قسمتی از مچ که اعصاب اصلی و تاندون‌ها از آنجا می‌گذرد متورم می‌شود.
افرادی که بیش از حد بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دهند، در خطر ابتلا به این سندروم قرار دارند و تنها نشانه فیزیکی ابتلا به این بیماری، اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای است. البته استفاده بیش از حد از موس رایانه نیز ممکن است باعث ایجاد حساسیت و تورم تونل کارپال شود.
مشکلات بینایی
نگاه کردن و خیره شدن بیش از حد به هر نوع صفحه تصویری، باعث بروز مشکلات چشمی می‌شود. افرادی که بیش از حد بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دهند نیز از این قاعده مستثنی نیستند و دردهای چشمی بیشتری آنها را تهدید می‌کند، خصوصا اینکه چشم شخص نزدیک بین هم باشد. خیره شدن به صفحه تصاویر سفیدرنگ برای چشم بسیار مضر است، خصوصا اینکه وقتی فرد به صفحه نمایش خیره می‌شود پلک هم نمی‌زند و همین مساله باعث خشک شدن چشم می‌شود.
یکی از بیماری‌های چشمی رایج برای علاقمندان به بازی‌های رایانه‌ای، چشم‌های قهرمان گپتار نام دارد. در این بیماری ممکن است ساعت‌ها از بازی کردن گذشته باشد اما چشم هنوز درگیر تصاویری است که ساعت‌ها به آن خیره شده و آنها را می‌بیند.
یک قدمی مرگ
افرادی که به بازی‌های رایانه‌ای اعتیاد دارند ساعت‌ها وقت خود را صرف بازی می‌کنند بدون اینکه متوجه شوند چقدر زمان گذشته است. سال 2007 جوان 28 ساله‌ای اهل کره جنوبی پس از اینکه ساعت‌ها در یک کافی‌نت مشغول بازی بود بیهوش شد. پس از انتقال وی به بیمارستان و به هوش آمدن جوان 28 ساله، او به پزشک معالج خود گفت که 72 ساعت تمام در حال بازی بوده و در این مدت غذای بسیار کمی خورده، به حمام نرفته و استراحت کافی نداشته است. به گفته پزشکان، اعتیاد شدید به بازی‌های رایانه‌ای ممکن است مرگبار باشد.
پدیده انتقال بازی
هر کسی که بازی رایانه‌ای را به مدت طولانی پیگیری کند، دچار پدیده انتقال بازی می‌شود که در میان آنها بیماری «تتریس» از همه رایج‌تر است. تتریس نوعی بازی کامپیوتری است که در آن فرد می‌بایست مکعب‌هایی را در فضاهای خالی قرار دهد و آنها را پر کند. به گفته افرادی که مبتلا به بیماری تتریس هستند، پس از ساعت‌های زیاد بازی کردن آنها بدون اینکه خودشان بخواهند عناصر بازی را وارد دنیای حقیقی و زندگی روزمره خود می‌کنند.
به عنوان مثال ممکن است فرد تصور کند که مکعب‌هایی که در بازی می‌افتاد نیز در دنیای واقعی به شکل بلوک‌های سنگی درآمده و از یک ساختمان در حال افتادن است یا اینکه فرد مدام در فکر این است که کدام مکعب تتریس در میان فضای خالی دو آسمان خراش جای خواهد گرفت. گاهی اوقات این بیماری آنقدر شدت پیدا می‌کند که فرد در هنگام رانندگی دچار تصادف می‌شود زیرا مدام به فکر این بوده که کدام مکعب را در فضای خالی پیش رویش قرار دهد.
انگشت نینتندو
بیماری انگشت نینتندو به نام «نینتن دینیتیس» نیز شناخته شده است. در بازی رایانه‌ای «وی اسپرت» فرد دو دسته حرکتی در دست می‌گیرد و می‌بایست تعادل خود را مثل شکلی که در بازی می‌بیند حفظ کند. این حفظ تعادل که شکل‌های گوناگونیدارد به زانوها و ستون فقرات آسیب جدی وارد می‌کند و حتی گاهی اوقات به دلیل اینکه فرد تعادل خود را از دست می‌دهد و به زمین می‌افتد، در قسمت‌هایی از بدنش دچار شکستگی می‌شود. مبتلایان به این بیماری پس از مدتی بازی پی در پی، دست و مچ دست‌هایشان شروع به درد گرفتن می‌کند. در این بیماری انگشت‌های فرد متورم می‌شود و درد می‌گیرد.
انگشت پلی استیشن
بازی پلی استیشن یکی از سرگرمی‌های مورد علاقه بسیاری از نوجوانان‌ها و جوان‌ها در سراسر جهان است. شاید شما هم افرادی را دیده باشید که ساعت‌ها پای این بازی می‌نشینند و دسته کنترل را که دو دکمه روی آن قرار دارد پشت سر هم فشار می‌دهند. هر چند بازی پلی استیشن جزو یکی از بازی‌های جذاب و هیجان‌انگیز به شمار می‌رود اما افرادی که شبانه روز پای این بازی می‌نشینند دچار یک نوع بیماری خاص می‌شوند. این بیماری خاص که انگشت پلی استیشین نام دارد در دو انگشت شست فرد بروز می‌کند. نشانه‌های این بیماری صاف و پهن بدن انگشت شست است و همچنین روی انگشت‌ها متورم می‌شود و خوب شدن آن نیاز به هفته‌ها زمان دارد. نوع دیگری از بیماری که مشتاقان بازی پلی استیشن دچار آن می‌شوند زخم دست است که در آن انگشت‌ها و دست فرد به شدت زخم می‌شودو درمان آن هفته‌ها طول می‌کشد.
رفتارهای خشونت بار و مشکلات ذهنی
مطالعات نشان می‌دهد افرادی که بیش از ‌اندازه بازی‌های رایانه‌ای انجام می‌دهند همیشه نگران‌تر و افسرده‌تر از انسان‌های دیگر هستند. معمولا کودکان بیشتر در خطر رفتارهای خشونت‌بار اجتماعی هستند و حتی خطر اعتیاد نیز در آنها وجود دارد. از جمله نشانه‌های بیماری‌های رفتاری در شخصی که بیش از حد بازی رایانه‌ای انجام می‌دهد، نگرانی بیش از حد، عصبانیت‌های بی‌دلیل و ترس‌های اجتماعی است. همچنین کودکانی که بازی‌های خشونت‌آمیز را مدام تکرار می‌کنند تصورات خیالی خشونت باری دارند و رفتارهای تهاجمی بیشتری از خود نشان می‌دهند.
اعتیاد
بسیاری تصور می‌کنند که فقط افرادی معتاد هستند که مواد اعتیادآور مصرف می‌کنند اما با تحقیقاتی که روانشناسان انجام داده‌اند مشخص شده بازی‌های رایانه‌ای نیز اعتیادآور است.
به گفته محققان، خطر اعتیاد نوجوان‌ها و جوان‌هایی که به بازی رایانه‌ای روی می‌آورند بیشتر از بقیه افراد است و بازی‌های رایانه‌ای دقیقا مثل شرط بندی‌هایی که بسیاری از افراد دچار آن هستند شخص را وابسته به خود می‌کند.
از نشان‌های اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای از دست دادن وزن یا چاق شدن بیش از حد، کاهش روابط اجتماعی، توجه نکردن به بهداشت شخصی و اختلال در خواب فرد است.