ضعف کشور در «برندسازی» گیاهان دارویی

ضعف کشور در «برندسازی» گیاهان دارویی

 

 
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی می تواند جایگزین صنعت نفت باشد چرا که کشور ما در این حوزه بسیار غنی است.
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ، پرویز گرشاسبی در حاشیه همایش سیاستگذاری و بهره برداری از گیاهان دارویی و محاسبه حقوقی عرفی مرتع داران با اشاره به پتانسیل های بالای کشور در زمینه تولیدات گیاهان دارویی اظهار کرد: از 8000 گونه گیاه دارویی در جهان بیش از 6000 نوع آن در ایران وجود دارد که ظرفیت قابل توجهی به شمار می رود.
 
وی افزود: بسیاری از گیاهان دارویی تولیدی در ایران در سایر کشور ها وجود ندارند و استقبال از آنها زیاد است، به طور مثال در حال حاضر ریشه شیرین بیان یکی از این داروهاست که برای مردم داخل کشور از اهمیت خاصی برخوردار نیست، کتیرا نیز نمونه ای از این گیاهان دارویی است.
 
معاون سازمان جنگل ها تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور در زمینه تولید گیاهان دارویی نبود «برند» است این در حالیست که در سایر کشورها از گیاهان داخلی ما برند می سازند و با هزینه ای دو برابر صادر می کنند.
 
گرشاسبی ادامه داد: زعفران در کشور ما کیلویی سه میلیون تومان است این درحالیست که اسپانیا با بسته‌بندی و برندسازی بر روی زعفران ایران این محصول را 14 میلیون تومان می فروشد.
 
وی ابراز داشت: در حال حاضر در کشور دو تا سه کارخانه تولید گیاهان دارویی وجود دارد که جوابگوی نیاز و تقاضای بازار جهانی نیست.
 
وی درپایان تاکید کرد: مراتع علاوه بر همه فواید زیست محیطی منابع خوب اقتصادی،با ظرفیت های بالای تولیدی می باشند که باید مورد توجه قرار گیرند چرا که رشد اقتصادی، اشتغال و توسعه مرتع را به دنبال دارد.