10 غذای آلوده‌ای که می‌خوریم!

 

 

به گزارش ایسنا سلامت‌نیوز به نقل از برترین‌ها نوشت: در این مطلب، 10 غذایی را نام برده‌ایم که آلوده به میکروب های متفاوت هستند و می‌توانند برای بدن ضرر داشته باشند.

 

1. گوشت مرغ

 

آلودگی: نتیجه تحقیقاتی که در سال 2010 میلاد توسط «گزارش مشتری‌ها» منتشر شد، نشان می‌دهد 62 درصد از مرغ و جوجه‌های کبابی آلوده به باکتری کمپیلاباکتر است و 14 درصد نیز باکتری سالمونلا دارند. تعداد مرغ‌هایی که به باکتری‌های دیرمرگ آلوده هستند، نسبت به شش سال پیش 30 درصد افزایش یافته است. 

در سوپرمارکت: بهتر است به دنبال خرید مرغ‌های ارگانیک باشید. این مرغ‌ها در محیط های خلوت‌تر رشد کرده‌اند و احتمال آلودگی کمتری دارند. بهتر از آن نیز، خرید مرغ‌های محلی است. 

در خانه: وقتی مرغ را در سینک ظرفشویی شستید، سریعا آن را داخل قابلمه بپزید. مرغ را کاملا بپزید و اجازه ندهید قسمتی از آن خام یا نیم‌پز باقی بماند. هنگام پخت یک مرغ درسته نیز برای اطمینان از پخته‌شدن آن، دمای قسمت های ضخیم ران مرغ را تست کنید.

 

2. همبرگر گوشت

 

تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده نشان می‌دهد بیش از 53 درصد از همبرگرهای گوشت باکتری کلوستریدیوم پرفرینجنز، 30 درصد استافیلوکوکوس و 12 درصد، لیستریا دارند. 

در سوپرمارکت: سعی کنید همبرگرهای تهیه شده از گوشت گاو ارگانیک را بخرید. یافته‌های علمی نشان داده‌اند، این همبرگرها فقط 4.5 درصد باکتری سالمونلا دارند. گاوهایی که علوفه، غله و سویا نمی‌خورند، اسید معده آنها افزایش می‌دهد و به عمر بیشتر باکتری‌های موجود منجر می‌شود. 

در خانه: به تکه‌های همبرگر خود پونه کوهی تازه اضافه کنید. در دانشگاه ایالت کانزاس آزمایشی روی ادویه‌های مختلفی که خانم‌های خانه‌دار به گوشت اضافه می‌کنند، انجام شد که نشان داد پونه کوهی به خوبی می‌تواند باکتری‌های گوشت را از بین ببرد. برای هر 450 گرم گوشت، یک قاشق چایخوری پونه به آن اضافه کنید. در ضمن، بهتر است همبرگرهای ضخیم روی آتش مستقیم کباب شوند.

 

3. گوشت بوقلمون

 

آلودگی: بوقلمون یکی از آلوده‌ترین پرنده‌های خوراکیست. آزمایشها نشان داده‌اند گوشت بوقلمون شامل یکی از باکتری‌های لیستریا، کمپیلاباکتر، کلوستریدیوم یا هر سه آنها به طور یکجاست. 

در سوپرمارکت: سعی کنید بوقلمون ارگانیک خریداری کنید. این بوقلمون‌ها بدون آنتی‌بیوتیک رشد می‌کنند. بسیاری از پرورش‌دهنده‌های تجاری بوقلمون، به پرنده‌های خود دارو تزریق می‌کنند که موجب رشد بیشتر باکتری در بدن آنها می‌شود؛ در واقع، نتیجه تحقیقات کارشناسان دانشگاه مریلند نشان داد بوقلمون‌های ارگانیک باکتری کمتری از انواع غیرارگانیک ندارند، اما باکتری‌های آنها مقاومت کمتری دارند و سریع‌تر از بین می‌روند. 

در خانه: سعی کنید گوشت مرغ به ویژه گوشت بوقلمون را از وعده‌های ثابت غذایی خود حذف کنید. این گوشت‌ها بسیار آلوده هستند. اما در صورت استفاده نیز باید هر سطحی را که با گوشت خام بوقلمون در تماس بوده است بسیار تمیز شست و شو دهید و ضدعفونی کنید. به جای استفاده از اسکاچ، با دستمال یکبار مصرف آنها را بشویید. گوشت بوقلمون منبع بزرگی از باکتری‌های مضر است.

 

4.صدف خام

 

آلودگی: صدف‌های خوراکی حاوی ویروس‌هایی همچون کمپیلاباکتر و ویبریو ولنیفیکوس هستند. تحقیقاتی که روی صدف‌های خوراکی انجام شده، نشان داده است 9 درصد صدف‌ها به باکتری سالمونلا آلوده هستند. 

در سوپرمارکت: آنها را از فروشگاه‌هایی تهیه کنید که به طور اختصاصی این ماده خوراکی را می‌فروشند. 

در خانه: بسیار ساده است، حتما صدف را به طور کامل بپزید. صدف‌ها، خواص مفید زیادی دارند و سرشار از ویتامین هستند؛ اما پیش از مصرف حتما آنها را بپزید.

 

5. تخم مرغ

 

آلودگی: مرغ یا تخم مرغ، کدام آلوده‌تر است؟ مسلما تخم مرغ. تخم مرغ به طور سالانه به بیماری بیش از 660 هزار نفر و مرگ 300 نفر منجر می‌شود. 

در سوپرمارکت: به بسته‌بندی تخم مرغ‌ها توجه کنید. اصولا تخم مرغ‌هایی که توسط مرغداری‌های بزرگ بسته‌بندی می‌شوند، احتمال بیشتری برای آلوده بودن به باکتری دارند. زیرا مرغ‌های زیادی در این مراکز نگهداری می‌شوند و در نتیجه آلودگی نیز بیشتر است. بهتر است از تخم مرغ‌های رسمی و محلی استفاده کنید. 

در خانه: تخم مرغ را داخل جعبه خودش و در سردترین منطقه یخچال نگه دارید. پس از شکستن تخم مرغ، حتما دست های خود را بشویید. حتما تخم مرغ را کامل بپزید مگر اینکه جزو مواد غذای دیگری باشد.

 

6. طالبی

 

آلودگی: تحقیقات نشان داده حدود 3.5 درصد از طالبی‌ها حاوی باکتری‌های سالمونلا و شیگلا هستند. شیگلا، جزو باکتری‌هایی است که از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. 

در سوپرمارکت: خراشیدگی یا لکه‌های روی میوه جاهایی هستند که عامل‌های بیماری می‌توانند به داخل میوه نفوذ کنند. 

در خانه: از آنجا که طالبی روی زمین پرورش داده می‌شود و پوست مشبک دارد، نفوذ باکتری‌هایی همچون سالمونلا به داخل آن بسیار آسان است. پوست میوه را با مایع ظرفشویی برای مدت 15 تا 30 ثانیه تمیز بشویید.

 

7.هلو

 

آلودگی: این میوه خوشمزه و زیبا یک هفته پیش از برداشت، ضدعفونی می‌شود تا لکه‌دار نشود. وقتی این میوه وارد بازار می‌شود، حداقل 9 ماده آفت‌کش روی پوست آن وجود دارد. 

در سوپرمارکت: سعی کنید میوه‌های ارگانیک خریداری کنید؛ زیرا میوه‌هایی همچون سیب و انگور نیز آفت‌کش‌های زیادی روی پوست خود دارند. 

در خانه: بسیاری از میوه‌ها خودشان به طور طبیعی پوشش ضد آفت دارند؛ بنابراین حتما آنها را در خانه با اسکاچ یا ماده شوینده تمیز بشویید. به این ترتیب، می‌توانید حداقل نیمی از آلودگی‌ها را از بین ببرید. البته گاهی آفت‌کش‌ها سیستماتیک هستند؛ یعنی وقتی این مواد ضدعفونی‌کننده به دانه گیاه، خاک یا برگ‌ها تزریق می‌شوند، به راحتی راه خود را به گوشت میوه پیدا می‌کنند. در نتیجه شستن آنها نیز دردی را دوا نمی‌کند. به همین دلیل، بسیار مهم است که میوه‌های ارگانیک بخرید.

 

8.سالاد آماده کاهو

 

آلودگی: کاهویی که داخل ساندویچ همبرگر شما وجود دارد بیشتر از خود همبرگر می‌تواند به بدن شما آسیب برساند. تحقیقات نشان داده سالادهای کاهوی از پیش آماده شده حدود 40 درصد حاوی باکتری کولیفورم هستند. 

در سوپرمارکت: سالادهای آماده به خودی خود آلوده نیستند اما سربرگهای سبز کاهو می‌تواند حاوی میکروب باشد. 

در خانه: برگ‌های کاهو را پیش از خوردن حتما به طور برگ به برگ تمیز شست و شو دهید. لطفا در نظر داشته باشید، قرار دادن برگ‌های شسته شده کاهو در آبکشی که مرغ خام را درون آن قرار داده بودید، بسیار خطرناک است.

 

9.کلاب‌های سرد

 

آلودگی: غذاهای سرد آماده در ردیف پرخطرترین غذاها قرار دارند. سازمان جهانی تغذیه و سلامت اعلام کرده این غذاها منبع باکتری‌هایی همچون لیستریا هستند. قرار گرفتن آنها در یخچال نیز می‌تواند باقی مواد غذایی را نیز آلوده کند. 

در سوپرمارکت: از خرید کلاب‌های سرد که حاوی مقدار زیادی باکتری لیستریا هستند، اجتناب کنید. چاقوهایی که کالباس، گوشت بوقلمون و ... را برش می‌زنند؛ چون به طور مرتب تمیز نمی‌شوند، ناقل اصلی باکتری‌ها به شمار می روند. سعی کنید تا حد امکان غذاهای آماده خریداری نکنید تا باکتری‌ها در معده شما انبار نشوند. 

در خانه: وقتی می‌خواهید ساندویچ خانگی تهیه کنید، خردل زیادی روی آن بریزید. محققان دانشگاه واشنگتن ثابت کرده اند 90 درصد از باکتری‌هایی همچون لیستریا، ای- کولی و سالمونلا وقتی دو ساعت در معرض خردل قرار می گیرند، از بین می‌روند.

 

10.جوانه های سبز

 

آلودگی: جوانه‌های سبز از هر نوعی که باشند – گندم و ماش – حاوی مقدار زیادی فیتونوترینتز هستند. تحقیقات نشان داده است، جوانه گیاهانی همچون بروکلی حتی موجب سرطان معده نیز می‌شوند. متاسفانه، جوانه‌ها برای رشد به محیط گرم و مرطوب نیاز دارند و این محیط برای رشد باکتری‌هایی همچون لیستریا، سالمونلا و ای-کولی بسیار مناسب است. 

در سوپرمارکت: سعی کنید جوانه‌های آماده نخرید. اگر مجبور به استفاده از این ماده غذایی بودید، سعی کنید انواع بسیار ترد، تازه و جوانه‌دار را انتخاب کنید و از آنهایی که بوی کهنگی می‌دهند یا لیز و تیره هستند اجتناب کنید. 

در خانه: به محض خریدن، آنها را داخل یخچال بگذارید و پیش از خوردن حتما آنها را بپزید. 


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/11374/10-غذای-آلوده‌ای-که-می‌خوریم!/